CGN Congres voor colorguards weer vol met mooie sessies

maandag 01 okt 2018 11:10  |  CGN  |  4893 x bekeken


 
CGNOp zondag 14 oktober organiseert CGN weer haar jaarlijkse congres. Uiteraard is het grootste deel van de dag weer gereserveerd voor allerhande workshops en sessies. Via je vereniging kun je je opgeven voor een of meer workshops. Alles vindt plaats in De Hilt in Eemnes, praktisch middenin Nederland. In dit artikel vind je de workshops die vooral voor Colorguards bedoeld zijn, maar natuurlijk is iedereen hierbij welkom.

Voor Colorguards is de dagindeling als volgt (Let op, sommige sessies vinden gelijktijdig plaats):
10.00 Algemeen gedeelte en Jaaroverzicht
11.15 Reglementswijzigingen en CG specifieke zaken
12.00 Lunchpauze en Betalingen

12.30 Workshop Wat zijn de verwachtingen van een Regional A Colorguard - Edwin Beens
Edwin
De Regional A class bestaat nog niet zo heel lang binnen CGN. Als vervanger van de AA class, waar de A class criteria van toepassing waren, is het nog steeds wennen en uitbalanceren wat er nu precies wel en niet wordt verwacht binnen deze klasse. Dit wordt versterkt omdat de Regional A class, zoals de naam al aangeeft, alleen regionaal bestaat; Op het WGI kampioenschap mag deze klasse niet deelnemen. Hierdoor zijn er ook geen wereld standaarden of voorbeelden.
Edwin Beens zal een analyse geven van de criteria, laten zien hoe een Regional A class eruit kan zien, en hierover het gesprek voeren met (potenti?le) deelnemers in deze klasse.

12.30 Workshop Hoe plan en schrijf je effect? - Sander Oosterbroek
Sander
De centrale vraag in de workshop van Sander is “welk effect wil je dat het ontwerp heeft?”. Hij gaat met jullie de onderwerpen van de GE caption langs als concept, creativiteit, muziekkeuze, sfeer, kleurgebruik, staging, ontwerp body/equipment en alles wat er verder in jullie vragen naar voren komt.

13.45 Workshop Praktijkervaringen in de USA - Robert Strobos
Robert
Robert Strobos heeft vorig winterseizoen deelgenomen aan de WGI competitie als lid van de unit Black Gold. Hij zal jullie tijdens deze workshop meenemen in zijn ervaringen tijdens zo’n winterguardseizoen in de USA en wat hij daar allemaal van geleerd heeft.

13.45 Workshop Equipment Design voor de A Class - Merel Hoogendoorn
Merel
WGI jurylid Becca Sullens heeft op zondag 25 februari 2018, de dag na contest Almere, enkele praktijk- en theorieworkshops gegeven over equipment en movement. De theorieworkshop "design of equipment" werd door de deelnemers als heel leerzaam ervaren. Helaas had Becca de Powerpoint presentatie al weggegooid en konden wij deze daardoor niet meer online delen.
Merel zal vandaag op basis van aantekeningen van en overleg met Becca zelf de workshop nog eens geven. Deze workshop is een goede basis voor de praktijkworkshop van Sylvia die daarna zal plaatsvinden.

14.45 Praktijkworkshop Muzikaal schrijven voor equipment en body - Sylvia Vos
Sylvia
Deze keer deel drie van de praktijkworkshop-serie Muzikaliteit in equipment design van Sylvia Vos. Sylvia gaat na een korte theoretische herhaling in de praktijk verder met waar ze vorige keer gebleven was. Deze keer zal de focus liggen op het onderwerp "het volgen van meerdere muzikale lijnen in een frase door gebruik te maken van meerdere equipment-groepen". Doe je trainingskleding aan, neem je vlag, sabre, rifle mee en ga als een creatief team met elkaar onder leiding van Sylvia aan de slag. Deze workshop is ook een logisch vervolg op de theorieworkshop van Merel eerder op de dag.

Heb je interesse? Meld je dan bij je vereniging. Alle verenigingen hebben een link ontvangen om aan te geven met hoeveel personen ze naar welke sessie willen komen.

Later volgt een overzicht van de Workshops voor IPC en Winds.


Foto: 2Xtreme Junior ©: Roland Kessel