Aan de Startlijn: Showband Irene Indoor Percussion

dinsdag 20 nov 2018 09:06  |  Aan de Startlijn  |  7232 x bekeken


 
Aan de StartlijnIn het veertigste wedstrijdseizoen van CGN zien we behalve veel bekende namen, ook veel nieuwe groepen. Groepen die voor het eerst een CGN vloer zullen gaan betreden. In de serie “Aan de Startlijn” willen we een aantal van deze groepen aan je voorstellen. Als eerste Showband Irene uit Ede. We hebben hen gevraagd waarom zij meedoen bij CGN. Caption Head Percussion Ed van Kommer legt het graag uit.

"De belangrijkste reden om mee te doen is het omhoog krijgen van het niveau van de slagwerkers en het op de kaart zetten van onze drumline," begint Ed. "Het circuit van CGN is ons niet onbekend. Via internet volgden we het al en ook via contacten bij Jubal Dordrecht hoorden wij van deze competitie."

"Wat ons aantrekt in indoor is dat we in een hele korte tijd een product klaar moeten hebben en er mee aan het werk zijn als een hecht team, zowel spelers als staff," gaat hij verder. "Maar ook denken we dat het goed is voor de vereniging omdat de drumline een hoger niveau krijgt en wellicht trekt het drummers aan van buiten de vereniging."

Irene heeft een mooie bezetting voor dit indoor project met 4 mensen in het frontensemble, 3 tenors, 4 bassdrums en 6 snaredrummers. De staff bestaat uit Xander van Kommer, Dennis van de Kamp, Mels van der Ploeg en Ed van Kommer.

De show heet “the battle of the planet“ en gaat over het jaar 3300.
"Onze aarde is te vol en wij gaan zoeken naar een nieuwe planeet om daar te leven.
Eenmaal aangekomen is er een andere groep van een planeet met dezelfde problemen als wij. Eerst wordt er gestreden wie er kan blijven maar uiteindelijk ziet men in dat strijden geen uitkomst biedt en gaat men samenwerken en blijven beide groepen op de planeet. Het programma is bedacht door Xander van Kommer."

"Wij kijken erg uit naar onze vuurdoop bij CGN. Ons motto voor deelname is:
'Met beide voeten op de grond kom je geen stap vooruit',” aldus Ed van Kommer, Caption Head Percussion van Showband Irene.

Showband Irene Indoor Percussion kun je zien in Wijchen, Almere, Leeuwarden en Eindhoven.

Het CGN 2019 seizoen staat alweer voor de deur en hoewel er nog steeds ingeschreven kan worden voor het Indoor Circuit van CGN beginnen de contouren van CGN 2019 steeds duidelijker te worden. CGN zal in 2019 haar veertigste wedstrijdseizoen presenteren en het komende jaar zal het circuit groter zijn dan ooit tevoren. Op dit moment hebben al meer dan zeventig groepen zich ingeschreven voor de CGN wedstrijden. Voor het vaste publiek heel veel bekende en terugkerende groepen zoals The Pride, Sensation, Beatrix’ Indoor Winds, Jubal Winds en Percussion Unlimited. Maar dus ook een groot aantal nieuwe namen.

Bekijk hier de meest actuele lijst met deelnemers.

Foto via Facebook-pagina van Showband Irene

Foto: Showband Irene ©: No Copyright