Aan de startlijn: Showband Corio - Heerlen

maandag 26 nov 2018 10:48  |  Aan de Startlijn  |  6787 x bekeken


 
Aan de StartlijnIn het veertigste wedstrijdseizoen van CGN zien we behalve veel bekende namen, ook veel nieuwe groepen; groepen die voor het eerst een CGN vloer zullen gaan betreden. In de serie “Aan de Startlijn” willen we een aantal van deze groepen aan je voorstellen. Deze keer Showband Corio uit Heerlen. We hebben hen gevraagd waarom zij meedoen bij CGN. Artistiek en muzikaal leider Michel Smeets vertelt hun verhaal.

De belangrijkste reden voor Showband Corio om mee te doen is het verkrijgen van kennis en meer inzicht over het product wat ze gaan presenteren. "Kortom; vergaren van kennis," aldus Michel.
Hoewel het CGN circuit wel al bekend was bij het kader is CGN niet echt bekend bij de muzikanten. Het zal ermee te maken hebben gehad dat vóór Indoor Winds er binnen CGN geen podium was voor groepen zoals Showband Corio.

"Het CGN circuit is aantrekkelijk voor ons," gaat hij verder, "omdat er hier de mogelijkheid is om aan verschillende contests mee te doen en zo in een korte tijd met input van de jury je product te verbeteren. Verder zijn er geen directe consequenties aan verbonden als het gaat om promoveren / degraderen. Je kunt dus op een positieve en goede manier werken aan je product."

Corio Winds is voor Showband Corio ook een pilot als het gaat om projectmatig werken. "Je doet een half jaar mee en dan is het klaar, kort door de bocht gezegd," legt Michel uit. "We willen daarmee ook muzikanten meenemen die eens willen proeven aan het spelen in een showkorps zonder daarbij de verplichting aan te gaan lid te worden."
Als dit project succesvol afgerond wordt, zal er wellicht een volgende keer volgen waarbij er meer regionaal en provinciaal gelobbyd gaat worden voor muzikanten.

Mich?l licht een tipje van de sluier op over het programma. "Het bestaat uit een viertal verschillende “Latin-Spaanse” werken-dansen. Een echte programmatitel heeft het programma (nog) niet dus we houden het voorlopig op Corio Winds 2019."
Corio Winds gaat meedoen met 16 brass en 9 percussion en bestaat voor het grootste deel uit leden van Showband Corio en enkele projectmuzikanten.

"We hopen binnen het half jaar dat dit project duurt (nog) meer enthousiasme, betrokkenheid en beleving te creeren in een veilige concoursomgeving. Proeven aan wat nieuws, iets anders doen wat je gewend bent, neuzen een andere kant op: Indoor Winds biedt daar een podium voor. Zouden dus meer orkesten moeten doen!" aldus Michel Smeets, Artistiek en Muzikaal leider van Showband Corio uit Heerlen.


Foto via Facebook-pagina van Showband Corio

Foto: Corio Winds ©: No Copyright