Dedication Award

yMe indoor percussion De Color Guard Nederland Dedication Award is een prijs voor individuen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan Color Guard Nederland (CGN). Deze mensen hebben zich belangeloos ingezet voor de goede zaak en hebben daarmee een verschil gemaakt door hun inzet en trouw. CGN heeft veel aan haar vrijwilligers en die vrijwilligers die in het zonnetje gezet moeten worden ontvangen deze speciale prijs. Deze prijs is ingesteld in 2007.

Ontvangers:

William Chumley Ontvangen in 2008
William Chumley jureerde in 2008 maar liefst vier contests op rij voor Color Guard Nederland. Geen kleine opgave, want hij woont in Denver (USA) en is dus een paar keer kort op elkaar heen en weer gevlogen. Het is niet de eerste keer dat William voor CGN jureert. Ook vorig jaar was hij present en in het verleden gaf hij al eens clinics in Nederland. Dit jaar is William CGN enorm tegemoed gekomen. WGI juryleden hebben een keuze in waar ze jureren. Hij gaf de voorkeur aan Nederland, wat financieel gezien helemaal geen logische keuze is. Diverse Amerikaanse circuits betalen meer geld dan CGN en met het reizen meegerekend zou William beter af zijn met die opdrachten. Chumley is echter betrokken bij CGN's activiteiten en heeft die belangstelling altijd getoond.
Hoewel het overbrengen van William voor CGN uiteraard niet goedkoop is geweest, heeft de medewerking van William er wel voor gezorgd dat de kosten minimaal zijn gebleven. In 2006 bracht hij zijn toenmalige Winter Guard Oracle naar Nederland. Bij eerdere Regionals in Nederland gaf William steun die verder gaat dan menigeen weet. Omdat Chumley's werk louter bestaat uit Color Guard en Drum Corp is het heel bijzonder wat hij voor CGN heeft gedaan. William is een vriend van het hele circuit en volgt alle groepen op de voet. Hij cijfert zijn eigen belang weg voor dat van CGN en haar groepen. William, bedankt!

Marcel van Dijk Ontvangen in 2008
Marcel begon als vrijwilliger maar besloot toen de functie van vrijwilligers co÷rdinator vrij kwam deze uitdaging op zich te nemen. In die functie was hij verantwoordelijk voor een groot deel van de technische co÷rdinatie op contestdagen. Zowel van de vrijwilligers maar ook van materialen en bijvoorbeeld het opzetten en onderhouden van de achterwand. Als co÷rdinator was hij mede verantwoordelijk voor het opbouwen van de geoliede en goed op elkaar ingewerkte groep vrijwilligers waar CGN op wedstrijddagen zo afhankelijk van is. Helaas heeft Marcel aangegeven na 2008 CGN te zullen verlaten. Ook in zijn geval heeft de CGN taakgroep besloten hem te eren met de CGN Dedication Award 2008.

Femke Goedhart Ontvangen in 2010
In 2010 nam Femke Goedhart afscheid van de CGN taakgroep, waar ze drie jaar deel van uitmaakte. Na haar actieve carriere bij Jong Jubal en Jubal uit Dordrecht was Femke een tijd niet actief, voor ze weer actief werd als CGN vrijwilliger. Binnen de kortste keren runde ze alles rond de vloer en trad toe tot de taakgroep. Daar hield ze zich vooral bezig met 'events' en zorgde ze voor een goede coordinatie van het enorme CGN vrijwilligersteam. Femke was altijd rustig en stond iedereen te woord als dat nodig was. Oplossingsgericht en inventief zijn kernwoorden die haar omschrijven. Femke blijft gewoon vrijwilliger voor CGN.

Edwin Haddeman Ontvangen in 2012
Edwin Haddeman was tot seizoen 2011 penningmeester van CGN en zat iedere contest achter de kassa. De Vlaardinger treedt nooit op de voorgrond en werkt ook binnen CGN stil, op de achtergrond aan het welslagen van contests. De financiele stabiliteit van Color Guard Nederland is voor een groot deel de verdienste van Edwin, die zich nog altijd met hart en ziel inzet voor CGN.

Ingrid Hulsbosch ć Ontvangen 2012
Ingrid Hulsbosch was jaren lid van de Telcommissie. Een stressvolle baan die veel precisie en kunde eist. Jaren deed zij dit vol toewijding, ook in tijden dat het moeilijker was voor haar om goed te functioneren door haar gezondheid. Toch miste ze nooit een contest en bleef ze zich vol liefde inzetten voor CGN. Op 5 juli 2012 overleed Ingrid. CGN publiceerde een In Memoriam op deze site.

Rob Schram Ontvangen in 2014


Ingrid Zuijdervliet Ontvangen in 2008
Als vrijwilliger en bestuurslid bij The Pride groeide Ingrid door naar CGN. Zij vervulde taken als taakgroeplid, werd in een moeilijke periode voorzitter van de taakgroep en ook nadat zij de bestuursfunctie had neergelegd was zij nog steeds nauw betrokken bij CGN als vrijwilliger. Zij heeft in de jaren dat zij bij CGN betrokken was nooit geschroomd om de handen uit de mouwen te steken en daarmee een duidelijk stempel op de organisatie gedrukt. Toen ze in 2008 na haar jarenlange betrokkenheid in 2008 had aangegeven te zullen stoppen met CGN heeft de taakgroep besloten haar, voor deze jarenlange inzet, te eren met de CGN Dedication Award.